Десетки перничани излязоха тази вечер на пореден протест заради безводието

...
 Десетки перничани излязоха тази вечер на пореден протест заради безводието
Коментари Харесай

Перничани отново излязоха на протест, утре кметът обявява бедствено положение

 Десетки перничани излязоха довечера на следващ митинг поради безводието и блокираха едно от кръговите кръстовища в града. От на следващия ден в Перник се чака да бъде оповестено бедствено състояние след съвещание на Кризисния щаб.

В социалните мрежи денем са отправяни призиви към всички, които поддържат протестни дейности, да се съберат довечера на паркинга на един от огромните хипермаркети в квартал „ Изток ”.

Полицията в Перник е провела " профилактични " дейности, с цел да осуети ескалиране на напрежението. Това ставало с позвъняване по телефора и устни разпоредби към участници в предходни демонстрации, заяви offnews. В града има и спомагателни сили на жандармерията.

Информацията бе доказана от представителя на пернишката полиция Венцислав Алексов. Той изясни пред Медиапул, че хората са предупреждавани да не нарушават публичния ред. Избрани са на база предходни техни прояви, да вземем за пример при митингите против високите цени на горивата в края на предходната година. Тогава на няколко пъти перничани затвориха автомагистрала " Люлин " и пътя през Владая блокираха входа за София откъм югозапад. 

Вече трета седмица жителите на община Перник са на воден режим. Досега те имаха достъп до течаща вода по 10 часа дневно, само че от през днешния ден водният режим е още по-затегнат. Съгласно новия график в другите региони на града и близките села, вода ще има по друго време. В централната градска част, както и в по-малките обитаеми места, черпещи вода от язовир " Студена ", чешмите ще текат от 14 до 22 часа́.

Въпреки неналичието на вода в града и прилежащите му села КЕВР се кани да утвърди по-висока с 3% цена на водата в Перник от идната година. Окончателно решение ще се вземе от регулатора на закрито съвещание 23 декември.

Едва на последното си съвещание тази държавното управление се задейства и утвърди финансиране на извънредни мерки, с които да се обезпечат спомагателни водоизточници и поправки, които да спрат загубите от повреди.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР